Dostum Paşanın varlığı kimleri rahatsız eder?


Ayna Tv, Şibirgan Petrolu ve Dostum Paşanın Varlığı

Şu an daha önemli olan sorunlarımızın başında kuzey afganistan Güney Türkistanda bulunan kardeşlerimizin sorunu herkes farklı telden çalıyor lakin orada seçim öncesi yaşanan olaylara neden kayıtsız kalınıyor bunu anlıyamıyorum. sessiz çogunluğu oynamakmı istiyoruz yahut kadere razımı oluyoruz?

Afganistanı tüm dünya medyasında yaşanacak yer olmadıgı seslendirilirken, ticaret yapacaklara çok riskli diyen sağlık konusunda ise

insanları kobay olarak kullanan ngo ların ana finansörü ABD-alman-ingiliz -israil-ispanya -rusya degilmi? şu an afganistanda ticaret merkezlerinde oturan godomanlar bunlar degilmi?çelişkiler içinde herşeyimizi alıyorlar.

ABD çıkmış Dostum Paşa Ruslar’la işbirligi yapıyor diyor. Obama konteynır vakasının sorumlusu olarak paşamı yargılamak istiyor

Genç liderlerin önü kesiliyor paşama kefen dikiliyor ama taliban geldiğinde Paşama sarılarak yardım isteyen ABD ordusu.

Bu çelişki neden? İşin bitti at kenara, Olmaz kardeşim.

Türkler ne bildiğin Peştuna benzer, ne kürde, ne Hintliye, ne de Pakistanlıya…

Ne verirsen onu alırsın. insanlar ne çabuk unutuyor 9 yıl öncesini. ABD barış getirmedi afganistana, zulüm ve kanı hortlattı. 12 eylül vakası yaratıldı yıllarca sürecek oyunun fitili ateşlendi. Yeraltı zenginlikleri çalınacak ülke, etnik kökene dayalı olarak parçalanacak, aşiretler güçlenecek sadece peştun olanlar. Türkler zaman içinde birbirini satar duruma geçilecek, tezgah kuruldu, paralar insanlar yönetiliyor. coco cola fabrika açtı zehirlemeye başladı. su hindikuştan pazarlanır oldu. kuyu suyu içilmiyor, sebebi atılan bombaların kimyasallarının yağmurla yeraltına sızması sonucu çocuklarda özellikle derin etkiler bırakıyor. kimyasal bombalar sonucu meyve ve sebzelerdeki kurt vb olumsuz etkiler sebebiyle binlerce hasta ve ölen insanlar mevcut.

Rusya kendi güvenligini düşünerek yakın zamanda afganistan hükümetinin borcunu sıfırladı. Petrol ve yeraltı zenginligi olan kuzey bölgesinde daha önce açtıkları kuyular biliniyor hatta Meymene güzergahında bir kuyu hala çalışır durumda. Leyli çölünde bir kuyudan da sıcaksu çıkıyor. Sarıpul ve begavi afganiye tarafında bir kuyuda ABD tarafından betonla kapatıldı.bunların ve daha çok olayların bilinmesine karşın kayıtsız kalmak ve yaklaşan seçimlerde paşamın yanında olmamak hataların en büyüğü olur.

şibirgana yatırım yapılmamasının sebebi nedir. 2004te Şibirgan Türkmenistan yolu üzerinde satın alınan arazilerin kimlere ait oldugunu bileniniz varmı? Tatil köyü projesi dahi çıkarılan araziler peştunlar tarafından alındı. Şibirgan ilinde çalık grubu petrol araması yaptı yanılmıyorsam 2005-2006 arasında, şimdi bu ilginç olaylar yumağı içerisinde gizli ayrıntılar var

Dostum Paşamın varlığı kimleri rahatsız eder?

1. Şibirgan merkezli türklerin arazilerindeki petrolün varlıgı.
2. Türkmenler ve Özbeklerin içindeki milliyetçi gurupların varlıgı,
3. Değerli taş ve madenlerin Hazara Türklerinin topraklarında bulunması.
4. Meymenede bulunan 50 kürt kökenli ailenin Türkleşmiş olması.
5. Şibirganda yaşayan Türklerin çoğunun Türkiyeyle bağlantılı olması.
6. Ayna Tv nin yükselen grafikleri ABDyi rahatsız etmesi.

Dahada sıralayabiliriz kardeşlerim. Bu nedenle Dostum paşanın yok olması yada sindirilip köşede oturması gerekiyor onlar için. Bu nedenle Dostum paşamın ve Türklerin artık bu zalimlerin kuracağı düzende sorun olacağı düşünülmekte. Kuzeydeki Türk varlıgı yabancıların en büyük sorunu. Paşamda önca ihanete ve haksızlığa ,sağlam durmakta.

Her taraftan saldırı gerçekleşiyor. Türkiyeden de Paşadan rahatsız olanlar var tahminim. Destek veren halk çok lakin parasal güç odaklarının çıkarları sebebiyle karalama çalışmaları sürmekte.

Seçim öncesi Türklein sesi kesildi. Ayna Tv nin kapatılması en kolay 2 darbe oldu. Şimdi sadece devlet yönetimi ve ABD güdümlü ariana Tv var. İstediklerini yazar söylerler.

Türklere yapılan sessiz operasyondan sonra, birlikte çalışıp Türklerin kuzeyden sesinin kesilemiyeceğini duyurmamız gerekiyor. Paşamıza ve enver beye yapılan karalamayı dışlamayı Türkiye dışişleri bakanlığına e-mail kampanyası uygulayabiliriz. Ayrıca Fettullah Gülen gurubunun yönetimindeki TİKA‘nın neden Kunduz bölgesine fazla yatırım yapmamasının sebeplerini sorabiliriz. Gülen okullarının Şibirgandaki okulunun kapatılmamasını sağlayan insanlara iki yüzlülük etmemesi gerekiyor. Paşama yaptıkları karşısında dahi Paşam erdemli bir şekilde sesbile çıkarmamıştır. Şibirgandaki okula taliban işgalinde dahi kurşun atılmamıştır. kartei Dostum girişindeki okula savaş döneminde Dostum Paşanın giriş çıkışını ,CIA ajanlarını yerleşip istihbarat sağlayan da Gülen gurubu üyeleridir. Gülen gurubu şimdi de Mezarı Şerif ve Kabilde ev toplantılarına başlamıştır. vekillerle de bağlantısı mevcuttur. Okullara torpille ögrenci alımı yapılmaktadır.Türkiyenin ve Türklerin adını kullanırken insanların dikkatli olması gerekiyor.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Rıza Gözetir / GünTürk

http://groups.google.com/group/guneyturkistan

Bookmark and Share

3 Yanıt

  1. ufkumuzu genişletmek için bir güzel yazı .Tüşekkür ederim.

  2. zorunuza mi gitti yorumumu sildiniz… var ya hakikat acidir boyle ..Zavalli yaratiklar

  3. Ali Rıza!
    Nerde yorum yazdın? ne yazdın? hangi yazıya ilişkin yorum yaptın?
    Küfür içerikli yorumlar dışında hiçbir yorumu silmem…
    araştırmadan, bilmeden birini suçlamak ve hatta ”zavallı yaratıklar” sözcüğünü kullanmak ACİZLİKTİR…
    kendi seviyeni belli ettin…

    yazdığın yorum başka bir konu başlıklı yazıya ilişkindir…

    Ayna Tv’nin Kapatılmasını Kınıyoruz!

Yorum bırakın