Çin 9 Uygur’u daha idam etti


Çin katliamlardan sorumlu olduğu iddiasıyla 9 Uygur’u idam etti.

Çin, Doğu Türkistan’da meydana gelen olaylara katıldıkları iddiasıyla 9 Uyguru idam etti.

Resmi yayın organı Çin Haber Servisi, bugün yayımladığı haberinde, idamların kısa süre önce infaz edildiğini duyurdu, ancak kesin tarih ve ayrıntılı bilgi vermedi.  

Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de başlayan ve resmi rakamlara göre yaklaşık 200 kişinin ölümüne neden olan olaylarla ilgili oldukları iddiasıyla 9 Uygurun, cinayet ve diğer suçlardan idam cezasına çarptırıldığı kaydedildi. Çin, Uygur kaynaklarının verdiği bilgilere göre katliamda binlerce Uygurluyu katletmiş, yüzlerce kişiyi de yaralmıştı.

Bu arada Haber Servisi, bugün 20 kişi hakkında daha, 18 kişinin öldürülmesi ve diğer suçlardan dava açıldığını belirtti.

Ajanslar

3 Yanıt

  1. çin zulmünü nefretle kınyoruz..kardeşlerimizin baskı ve zulümden kurtulmasınız istiyoruz..bu onların en duğal hakkı yaşasın doğu türkistan

  2. Gazze icin hakli olarak avazi ciktiginca bagiran din kardeslerim kafir se Cin de kafir öldürülen Gazzedekinden sana daha yakin dilini yazini örfünü adetlerini borclu oldugun hem irkdasin hem gardasin hem dindasin peki neden susuyorsunuz.
    Allah inanmaz Peygamberden utanmazmiyiz’ki kendi soydaslarimiza yapilanlar karsisinda bu kadar kayitsiz kaliyor ve susuyoruz cok ama cok yazik ayip insanlik müslümanlik hele her bir seyinizi borclu oldugunuz Türklük sizden daha fazlaca duyarlilik ve ahde vefa bekliyor ya susun sizi insan sansinlar yada konusun ibret alsinlar.
    Ückurusluk Israilki herhalde gücümüzün yettigine horozlanmak daha kolayimiza geliyor nedir peki 1,5 milyar Cinden korkuyoruzda onun icinmi susuyoruz demekki ozaman Allahin kaderine takdirine inanmiyoruz ecelin sahibi ömrün lodugu gibi Allah o geldemeden kimse gitmez.
    Korkaklik örfümüzde varmi Allahin verdigi cani ondan baskasi alabilirmi?
    Bu ne ürkeklik korkaklik duyarsizlik.
    Atalarimiz 40 gün hatunlukdan 1 günlük Erlik yegdir demisler demekki biz onlarin soyundan degiliz yada hasa onlar söylemlerinde yanilmislar öylemi ?
    Allah icin dini Muhammed icin Iffeti Türk icin sesiniz ciksin haydin gazaya hazir Erlerin torunlari bukadar hesap neyin nesi dünün bugünün ve yarininda sahibi Allah degilmi ???
    Selamolsun kardesinin derdiyle dertlenen gercek Türkün Erlerine Erenlerine selam HUUU.

  3. Kahrolsun Çin faşızmi..!

Yorum bırakın